24 Mayıs 2016 Salı

Bozcaada Rehberi


Bozcaada deyince şüphesiz pek çoğumuzun yüzünde bir gülümseme oluyor. Şarap, balık, deniz, kum, gelincik şerbeti, harika reçelleri, en tatlı kurabiyeleri derken şehir hayatında kolay bulamadığımız, gürültüden ve trafikten uzak kısacası huzurun adı Bozcaada benim için. Heredot ne demiş; “Tanrı Bozcaada’yı insanlar uzun ömürlü olsunlar diye yaratmış.”
Her sene mutlaka Mayıs' ta giderim en sakin zamanları bir de Temmuz da ozaman da daha hareketli. 4 gün boyunca neler yaptım, nereleri gezdim keşfettim hadi başlayalım :) 




Bozcaada; bolca denize girmek, şezlongda uzanıp güneşin tadını çıkarmak için benzersiz bir nokta. Harika plajları var ve hepsi
birbirinden güzel ve temiz. Suyu biraz soğuk. Öncelikli olarak şunu belirteyim ki; adanın kolay ulaşılan plajları da var, araçla gidebilecek kadar uzak plajları da… Habbele Plajı, Akvaryum Koyu ve Ayazma Plajı’na ada merkezinden kalkan minibüslerle rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda minibüs seferleri sadece bu plajlardan geçiyor. 








Bozcaada denince akla gelen güzelliklerden biride rüzgar gülleri. Rüzgar gülleri adanın batı ucunda bulunuyor. Eğer bolca vaktiniz varsa birkaç saatinizi rüzgar güllerinin bulunduğu tepede geçirin. Bozcaada rüzgar güllerinin bulunduğu noktadan gün batımını seyretmek gibisi yok.






Akşam saatlerinde Rum Mahallesi’ne doğru ilerlediğimizde Sandal, Güverte, Battı Balık, Simyon Lodos, Bade-i Aşk gibi şirin ve insana Ada’da olduğun hissini veren mekanlar var. Fiyatlar nerdeyse her restoranda aynı. Yalnız mutlaka adaya gitmeden bir kaç gün önceden rezervasyon yaptırın, çünkü yer bulmak imkansız. 
Farklı tat denemek isteyenler için de Gümüş Otelin kendi bistrosunda "di mare"(deniz mahsülleri) pizzasını önerebilirim. 




Bozcaada’nın eski kütüphanesi olan binaya, kocaman çınar altının ağacına kurulan Çiçek Pastanesi kurabiyeleriyle tadını damağınızda bırakıyor, kutu kutu alıp evinize götürmek istiyorsunuz. Sakızlı badem kurabiyesi ve Madam Sofia’nın tarifi Sofia Badem kurabiyesini mutlaka deneyin.
 
Kahve sevenler için Coffee Shelterde take away coffee alarak ada turunuza devam edebilirziniz :) Adaya taze kan olarak gelen Coffee Shelter Çınaraltı Çay bahçesinin çaprazında Ataol’ un yanında. 
 
Geçen yıl Martı Restuarant bu sene el değiştirmiş Bozca olmuş. Ada turunuzda soluklanıp mutlaka limonatasını denemenizi tavsiye ederim :) ve tabiki Çınaraltında "patlıcan börek" yemeden olmaz.



















 Gidin, görün, huzur bulup gelin, sevgiyle kalın :) 


 



3 yorum:

  1. Ne güzel bir yermiş emeğine sağlık :) bloğunu takipteyim bende beklerim sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  2. resimler şahane ötesi :) Bu arada bloğunuzu yeni keşfettim bana da beklerim sevgiler :) http://efsaninguncesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil