2 Temmuz 2016 Cumartesi

Kaş Rehberi

Cennetin bir köşesi, huzurun diğer adresi dediler. Gittim,gördüm bende Kaş' a aşık olarak dönen biri oldum :) Bol bol gezdim,gördüm,keşfettim. Evet evet denizin dibini bile keşfettim diyebilirim. O kadar çok notlarım var ki sizler için hiç bir anı elemeyeceğim. Oldukça uzun bir Kaş Gezi Rehberine hazır mısınız? :) 




Bir kere gidildi mi, bir daha kopmak istenilmeyen, antik kentlerin gizemli dünyasında geçmişe yolculuğa çıkarken, bir yandan da o muhteşem koylara bırakmak tüm sıkıntıyı, yorgunluğu…
Akdeniz’in en güzel plajlarından biri Kaputaş. Tepeden öyle bir görüntüsü var ki o büyüsüyle insanı içine çekiyor. Çok erken saatte gitmemize rağmen inanılmaz dalga vardı ama yüzmek bir o kadar da keyifliydi diyebilirim. Kaş merkezden minübüs ile 20 dakika mesafede.





 Ülkemizin tek batık kentine ev sahipliği yapan Kekova, yolunuz Kaş’a düştüğünde
mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Tam anlamıyla denizin dibinde ki cennet. 



Kaş ile Finike arasında bulunan Antik Likya Kentlerinden Simena, günümüzde Kaleköy olarak anılıyor. Karayolu bağlantısı olmayan Kaleköy’e sadece denizden ulaşımı var. Denizin içindeki Likya Lahdi’nin karşıladığı ziyaretçilerin bu antik kente hayran olmamaları mümkün değil. Kaleköy'ün nüfusu 150. Binlerce yıllık tarihi zenginliği ve doğal güzelliğiyle beni büyüleyen yerleden biri. Köylü çocuklardan incik-boncuk ve kekik almazsanız hatırımız kalır :)


Kaş' a gidipte tekne turu yapmadan dönmek olmaz. Kaş' ın bir diğer anlam ve önemidir tekne turları :)  
Turda en sevdiğim koy Akvaryum koyu oldu. Muhteşem bir renk,pırıl pırıl mavinin en güzel tonu. 



Kaş’ta küçük, temiz butik otellerde veya pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.  Çoğu aile işletmesi olan bu mekanlarda, kahvaltılar da el yapımı ve organik oluyor.Biz merkeze 6 dakika yürüme mesafesinde olan Kale Hotel' i tercih ettik.




 Kaş'a gitmek için uçak ile ulaşımı seçenler için Dalaman'a gitmelerini tavsiye ederim.Antalya'dan yol uzun sürüyor.Dalaman'dan sonra Havaş ile Ölüdeniz'e geçip oradan dolmuş ile Kaş'a geçebilirler. 

Yazıyı da kombin detaylarıyla sonlandırıyorum :) 

  






Tekrar görüşeceğiz İnşallah Kaş' ım :) 



12 yorum:

  1. Kaş ve kaputaş gerçekten inanılmaz güzel bir yer. Kaş huzurun diğer adı bence de. Zaten Antalya tek başına bir masal. Fotoğraflar çok güzel bayıldım. Anlatımına da bayıldım çok güzel çok teşekkür ederim Pelin. Bloğunu
    Takibime aldım. Benim bloğumda da seni ağırlamaktan mutluluk duyarım. Sevgilerimle 😊

    YanıtlaSil
  2. Kaş ve kaputaş gerçekten inanılmaz güzel bir yer. Kaş huzurun diğer adı bence de. Zaten Antalya tek başına bir masal. Fotoğraflar çok güzel bayıldım. Anlatımına da bayıldım çok güzel çok teşekkür ederim Pelin. Bloğunu
    Takibime aldım. Benim bloğumda da seni ağırlamaktan mutluluk duyarım. Sevgilerimle 😊

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem resimler Harika anlatım olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk ederim :) Blogunuzu aldım izlemeye sevgiler :)

      Sil
  4. Fotoğraflar şahane, okuması keyifli bir yazı olmuş; Kaş'a gidesim geldi, hemen. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolu gözümde büyümese 1 sene icinde 2-3 kez gitmek isterim gercekten :)

      Sil
  5. Kaş' a gitmedim ama Antalya dediğiniz gibi çok güzel. Resimler de güzel. Blogunuzu takibe aldım ben de beklerim. http://turgayaksoy.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    Bayıldım o nasıl bir mavi resmen saklı cennet fotoğraflar zaten harika olmuş kapak fotoğrafı gibi adeta :) Tatilini henüz yapmamış birisi için bu fotoğraflar fazla ağır :))
    Keyifli paylaşımlarda buluşmak üzere ben de beklerim bloğuma ;)

    YanıtlaSil
  7. Kaş güzeldir daha önce gitmiştim. O mavi deniz yok mu büyüleyici. Maviyi renk favorimdir. Sanki oradaymışım gibi içimde hissettim. Blogunuz ve kendiniz canlı ve enerjiksiniz umarım ziyaretler de bulunmaya devam ederim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. Fotoğraflar bir harika,içim gitti..

    YanıtlaSil