29 Ağustos 2016 Pazartesi

Mix Ağustos Favorileri

Mutlu haftalar herkese. Ağustos ayı için tek bir konu dışına çıkarak ortaya karışık bir yazı hazırladım. Her telden var desem yeridir :) Gittiğim ve önerebileceğim mekanlar, kullandığım saç ürünleri, kombinlerim ve araya renk katan bir kaç birşey daha.


Bağdat Caddesi’nin renkli karmaşası herkes tarafından bilinse de, ara sokaklarının huzurunu es geçmemek gerekiyor. Daha önce de gittiğim ve özellikle Oreolı Cheesecakeni kesinlikle deneminiz tavsiye ettiğim bir mekan Voi Cadde. Bağdat Caddesi eski Zara'nın sokağından içeri girdiğinizde hemen solda kalıyor. Voi ağırlıklı olarak kahve ve tatlıdan yana fakat atıştırmalıklar da yok değil.Karaköy mekânlarının ruhuna sahip bir mekan. Turuncu&Siyah sandalyeleri, keyifli dekorasyonuyla “Ben buradayım!”diyor.






Havanın güzel olduğu bir gün Nişantaşı’ndan Akaretler’e doğru bırakın kendinizi derim. Sağa sola bakınırken fark edeceğiniz "Minoa" ruhunuzu dinlendiren müzikler eşliğinde
kitap okumak, sohbet etmek, laptopunuzla çalışmak için oldukça ideal bir atmosfere sahip.





Gelelim kombin detaylarımıza yani en sevdiğim paylaşımlara :)
Bir etek ve bir çok kombin. Önceki yazılırımı takip edenler bu eteği bir kaç kez kombinlediğimi görmüşlerdir. Beşiktaş'a uğrayanlar Çokomel'i bilirler. İş yerimin orda olması sebebiyle her gün önünden geçtiğim yere sürekli göz gezidiyorum. Bu boyuna çizgili eteğide iyi ki almışşım diyorum, resmen kurtarıcı ve tamamlayıcı bir parça :)




Bluz: Topshop
Jean:Mavi Jeans
Çanta: Mango
Ayakkabı: Milla Trendyol
Kemer:Hilal Akın(instagram)

Tulum&Fular: Zara
Ayakkabı: 5in1Canpolat(instagram)
Gömlek: Mavi Jeans
Çanta: Beymen

Gelelim bu ay ki kullandığım saç ürünlerine.İnce telli saçlarıma bir sürü ürün deniyorum, şöyle uzuuunn gür bir saçım hiç olmadı olanıda korumaya çalışıyorum buna da şükür :) 

Kerasteseninin neredeyse tüm şampuanlarını kullandım. Deneye-yanıla artık en son bunda karar kıldım. İnce telli saçlar içinde zaten en iyisi buymuş.
Gelelimm enn enn sevdiğim ve iyi ki almışım dediğim Repairing Treatment Wax. Ürün banyo esnasında uygulanan çoğunuzun Watsons Türkiye raflarında denk geldiği saç maskesi. Bu maskenin bir çok çeşidi var avokadolusundan tutun bira mayalısına kadar.Bendeki ürün ballı olanı.Bu ürünün sevdiğim yanı gramajı.Fiyatına kıyasla kutudaki ürün miktarı çok ve uzun süre kullanılabiliyor.Fakat  ben bu maskeyi saç kremi niyetine her banyoda uyguluyorum.Tek dikkat ettiğim nokta saç diplerine değdirmemem.Saç kremlerini genel olarak sadece saç uçlarına uygulamak gerekiyor,yoksa malesef dökülmeyi hızlandırabiliyor. Mutlaka denemelisiniz. 
Gliss Ultimate Oil Elixir nemli saça uyguladığınızda mis gibi kokusuyla saça harika yumuşakluk veriyor.


Yeni denemeye başladığım ve etkisini hemen gördüğüm fotoğrafta ortada yer alan The Body Shop'ın Grapeseed Glossing Serum'u yani Üzüm çekirdeği özlü serum. Nem kaybını ve saç uçlarının çatallaşıp kırılmasını önleyen bu serum hem saçın matlığını alıyor hem de saçınızın ucundaki kırıkları sürekli kestirmek zorunda almıyorsunuz.Şimdiden uyarayım kokusu bağımlılık yapıyor,bu kadar güzel kokan saç serumu görmedim!Keşke bunun parfümü çıksa:) 
Sağda gri ise Toni&Guy Gel For Curls Saç Spreyi. Saçımı bukleli kullandığımda bu ürünü tercih ediyorum.
Son olarak denemek için aldığım ama memnun kalmadığım Avon'un Advance Techniques Parlak Görünüm Veren Spreyi. Saça fazla sertlik verip, sanki hiç taramadan çıkmışsın gibi mat ve bakımsız bir görünüm veriyor.


Bildiğiniz rengorenk tayt koleksiyonlarım var bir arada onlar için ayrı yazı yazacağım. Oysho indirimdinden aldığım mavilerin enn tatlısı tayt hala bir kaç mağaza da var.



Ağustos ayı favorilerimden biri olan, aşk romanlarıyla tanınan yazar Jojo Moyes hepimizi duygulandıracak hatta ağlatacak kitap çıkarttı. 
Senden Önce Ben
Senden Sonra Ben
2 serisini de okudu. Konusundan birazcık bahsedelim ama mutlaka alıp okumanızı tavsiye ediyorum. :) Küçük bir kasabada sade bir hayat yaşayan fakat renkli bir karaktere sahip olan bir kız ile bir zamanlar hayatı doya doya yaşamış olan fakat geçirdiği kaza nedeni ile tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve dahası hayata küsmüş olan bir adamın yolları kesişirse ne olur? Hangisi hangisinin hayatını etkisi altına alır?
Jojo Mosey okurlarına bu soruların cevabını duygusal bir aşk romanı ile veriyor. Bir tarafta sıradan bir hayat yaşayan kız ile diğer tarafta hayatı doyasıya yaşamış fakat geçirdiği kaza ile sandalyeye mahkum yaşayan adamın aşkı ve yaşadıkları sizi oldukça etkileyecek.


Detayları anında takip edelim diyorsanız da instagram&Snapchat: pelinkudret 
Bir çoğunuzla takipleşiyoruz ama aradan kaçırmayalım bir birimizi :) Sevgiler hepinize.


7 yorum:

  1. Bitaneeeeemmmm <3 <3 <3

    Çok çok güzel bir yazı olmuş, çok beğendim ^^

    Bence bu tarz yazılar eklemelisin bloğuna, keyifle okudum.. Mekanı çok merak ettim.. Kombinler de çok güzel, favorimsin <3 Kitaplar da çok dikkatimi çekti merak ettim, okuma listeme ekledim. Saçlara gelince, benim de ince telli.. Şampuanı da deneyimledikten sonra seni etiketleyerek paylaşacağım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlımmm :) Bir dene bakalım rapunzel gibi olamayacağız ama olsun hahaha :) Öptüm çok

      Sil
  2. Son zamanlarda okuduğum en sevimli yazılardan biriydi :) İlk fırsatta Minoa 'ya uğramayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Senden Önce Ben, Senden Sonra Ben kitaplarını sosyal medyada o kadar çok görüyorum ki mutlaka okumam lazım :)) Çizgili eteğinizi çok beğendim

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel bir mekanmış teşekkürler paylaşım için :))

    YanıtlaSil
  5. Kombin çok şık, mekana da bayıldım.

    Sevgiler

    http://nypdsena.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Mekan,moda,güzellik ve kitap bir arada.Çok keyifli bir yazı olmuş.Elinize sağlık ...

    YanıtlaSil