19 Eylül 2016 Pazartesi

Tatil Rotası: Saklı Cennetler

9 günlük bir bayram tatilini daha geride bırakıp bugün bir çoğumuz iş başı yaptı kimiside okula doğru yol aldı :) Tatilin bittiğinemi üzülsem, yazın bittiğinemi üzülsem bilemedim. Pazartesi sendromunu en ağır ben yaşamıyorumdur herhalde :) 

Bu bayram rota Kuşadası oldu. Bir kaç yer keşfettim, gördüm, not aldım. Oldukça keyifli geçti desem yeridir.


İlk durağım Şirince oldu. Gitmeden önce baya araştırıp bir Bozcaada havasında olduğunu bilerek gittim. Tam da tahmin ettiğim gibi
köyün huzur veren sessizliği, doğayla baş başa olmanın verdiği dinginlik ve huzur. Konaklama fırsatım olmadı ama mutlaka bir kere daha gidip kalınası bir yer. 


Çeşitli şaraplar, özellikle meyve şarapları, zeytin ve zeytinyağı, sabun, kadınların yapmış olduğu çeşitli el işleri, doğal bitkiler ve çaylar, taşlarla döşeli dar sokaklarda, nefis gözleme kokuları arasında gezdim diyebilirim. 
Şirince' de her köşe başında farklı isimlerde satılan binbir çeşit şarap var. Şaraplar arasında birbirinden farklı ve başka hiç bir yerde bulamayacağınız çeşit ve kalitede meyve şarapları değişik tadlar sunuyor. Kilise Şarap Evi' n de Hasan Bey güler yüzlülüğüyle kapıdan çekti beni :) Bir çok çeşit meyve şarabı denedikten sonra karar vermemde de yardımcı oldu sağolsun. 


 Buralara gidipte mantı yememek olmazdı. Gülay Abla' nın yerinde enfes bir mantı tattım. Köy ortamında en sevdiğim şey insanların güler yüzlü ve onlardanmışsınız gibi davranmasının yanı sıra herşeyin doğal ve kendi el lezzetleriyle yapmaları. Bakınız mantının hemen önünde miiiss gibi salçalar :)






Gelelim Zeus Mağarasına. Kuşadası Güzelçamlı' da yer alan bu yere ben yüzmeye gittim. Soğuk olabiliceğini tahmin etmiştim ve tabi ki okumuştum da ancak o suya girdiğimde hafif ışık alan mağarada yaşadığım korku, suyun soğukluğu derken adrenalin en üst seviyeye çıktı. Öyle değişik öyle yumuşak bir suydu ki girmeden dönemezdim :) Mavi – Yeşil renkli su ; dağdan gelen tatlı suyun ve denizden gelen tuzlu suyun karışımıyla tam bir maden suyu kıvamındaydı.



 Tam bir balık kız oldum bu sene. Yüzmek bana ayrı bir huzur veriyor hal böyle olunca gittiğim tatillerde denizi keşfetmek beni yeniliyor. Kuşadasında en güzel koylara ev sahipliği yapan Güzelçamlının hemen ilerisinde Milli Park koyları.(İçmeler Koyu,Aydınlık Koyu,Kavaklı Burun Koyu,Karasu Koyu,Çamlık Koyu,DipBuırun Kızlar Koyu) Turkuazın varlığını en güzel yansıtan koylar burada. Aynı zaman da dilek yarımadası burnu ile Samos adası arasında yer alan burun dünyanın en derin ve deniz altı botaniği olarak en zengin yerlerinden biriymiş meğer.





Son durağımız ise Efes Antik Kent oldu. Dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan Efes gerçekten büyüleyici bir görüntüye sahipti. Eski efsanelere göre; Efes (Ephesus), Amazon adı ile bilinen kadın savaşçılar tarafından kurulmuş. Helenistik dönemden günümüze ulaşan bu şehir zaman zaman büyük depremler görmüş, yıkılmış ve yeniden inşa edilmiş. İzmir, Kuşadası ve Aydın'a gidipte görmeyenler için büyük kayıp diyebilirim.



İşte bu kadar sevgili dostlar :) Umarım okurken zevk almışsınızdır. Yorumlarınız benim için önemli unutmayın. Bir sonra ki yazıda görüşürüz.


33 yorum:

  1. Elinize sağlık keyifli bir paylaşım olmuş. Bu yaz ben de gittim oralara çok keyifliydi. Resimlerde güzel bu arada.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar ,İnstagram üzerinden haberdar olduğumuz ve Şirince yazısı sebebiyle giriş yaptığımız , bir seyahat günlüğünden fazlasını samimiyet ve içtenlik eşliğinde bir çırpıda okuduğumuz Saklı Cennetler incelemesi harika olmuş doğrusu.Bir daha ki Şirince yolculuğunuzda yeterli zamana sahipseniz, konaklamanızı ve bahsettiğiniz huzur ve sessizliğin en güzel renklerine şahit olacağınızı belirtmeden geçmeyelim.Tekrardan bu güzel inceleme için teşekkürler,iyi günler :)


    Sirincerehberi instagram sayfası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar gelmek için sabırsızlanıyorum :)
      Teşekkürler.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık içim açıldı :) çok güzel yerlere gitmişsiniz yalnız ilk resimdeki ayakkabınıza bayıldım nereden aldınız :) bu tarz bir ayakkabı arıyorum ama çok aradım bulamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Zara' dan almıştım sezon başında.
      Sonrasında aynı tarz Mango' da vardı ama sanırım bitti artık sonbahara geçiş yapıldı. Gözüme çarparsa paylaşırım sizinle :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Ne güzel yerler gezmişsiniz bayıldım :))

    YanıtlaSil
  5. Valla kıskandım. 2 senedir tatil yapamayan biri olarak söylüyorum kıskandım diye 🙈 Ben okurken, fotoğraflara bakarken çok keyif aldım. Sen yaşarken neler hissettin kim bilir. Seneye tatil yapabilmek için dua ediyor olacağım. Sende eksik etme beni 😂😂😂

    YanıtlaSil
  6. Zeus mağarasının güzelliği nedir öyle *.* Ne güzel gezmişsin canım vallahi kıskandım :) Aklıma yazdım ama en kısa zamanda gidiyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz soğuk bir su gerçekten 20 dakika girip girmemek arasında tereddüt ettim :) Ama girmeden dönmek yok :))

      Sil
  7. NE GUZEL BLOG, TAKİPTEYİM... SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  8. Fotoğraflar o kadar güzel ki kaçıp gitme isteği uyandırıyor oralar😊😊😊

    YanıtlaSil
  9. bugün Şirince üzerine ikinci yazıyı okudum :) çok güzel bir yer gerçekten ilk fırsatta gideceğim tatlım :)

    YanıtlaSil
  10. muhteşem yerler yahu ülkede görülmeye değer ne kadar çok yer var! allah uzun ve sağlıklı ömür versin de hepimize gezelim buraları doya doya. mağaraya bayıldım! elinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn :) Aynı şeyi bende dolaşırken düşünmüştüm. Daha ne kadar çok görülmesi gereken yerler var.

      Sil
  11. Hemen geldim hayırlı olsun blogun son derece hoş bir tatil olmuş ve çok şıksın:))

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, bizim oraları anlatmışsın her yaz gideriz evimiz de milli parka gelmeden solda :) Güzelçamlı adı gibi güzeldir, Şirince de şirindir :) Fotolar ve kombinler de gözümden kaçmadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay harika bir yerde oturuyorsun gerçekten bende çok sevdim.:)

      Sil
  13. Resimlere bayıldım kombinler ayrı güzel kısacası harika Pelin sende öyle emeklerine sağlık yazı için...

    YanıtlaSil
  14. ne güzelmiş. zeus mağarası not aldım. aramıza hoşgeldiniiz :)

    YanıtlaSil
  15. Bloğunu yeni keşfettim takibe aldım bana da beklerim http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  16. bende geldim :)) hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
  17. Çok keyifli bir yazı olmuş, bende burdayım artık.

    YanıtlaSil
  18. Kalemine sağlıkk.. :)

    YanıtlaSil