10 Ekim 2016 Pazartesi

İstanbul Coffee Festivali

Bir fincan kahve deyip geçme,'Ver işte bir kahve, içeyim' deme, sakın paketli, hazır kahvelerden söz etme vallahi atarlar dışarı seni :) Küçükçiftlik Park'ta bu sene 3.sü düzenenlenen İstanbul Coffee Festivali'n de nefis kahve kokusu, uluslararası bir çok marka, ünlü baristalar, çeşitli birçok butik ve ünlü kahve dükkanları standları bu sene de yerini almıştı. Ne yalan söleyeyim geçen sene Haydarpaşa Garında gerçekleşen festivalde kaldı benim gönlüm. O tarihi yerde sanki çok daha iyi olmuştu ki festivale gelenlerin yapmış olduğu sohbetlerde kulak misafiri bile oldum. Ama olsun bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var derler :)  


Kahvenin kendisinin, kokusunun, kahve dükkanlarının, kahve sanatının, kültürünün, kitaplarının, kahveyle ilgili konuların buluşma noktası olarak İstanbul Coffee Festivali inanılmaz kalabalıktı, biletler günler öncesinden tükendi. Festivalde Peru’su,
Brezilya’sı, Etiyopya’sı, İtalyan’ı, Türk’ü, Dibek’i, soğuk demleneni, espressosu, lattesi, machiatosu… Bir dünya kahve çeşidi denedik. Gerçi ben o sert şekersiz kahveleri içme kıvamına gelemedim, sürekli aromalı, bol sütlü ve tatlı tatlı hazırlanan ne varsa gidip onları beğeniyorum. Henüz gerçek bir kahveci olamasamda kahve festivallerini kaçırmam :) Her sene gittikçe daha fazla ilgi gören festivale önümüzde ki sene kesinlikle hafta içi ve sabah seansına bilet alacağım. Kalabalıktan ve iç içe olan standlar sebebiyle birşey anlamıyor insan.





Keyifli dekoru ve lezzetli kahveleri ile Nişantasında öne çıkan butik bir kahveci MOC. Festivalde görünce ayrı bir seviniyorum çünkü çok lezzetli kahveleri var. Caramel Lattesini tek geçerim.


Festivalde tasarım ürünler, workshoplar, seminerler, akustik konserler, sanat sergisi ve daha birçok ilgi çekici etkinlikte vardı. En eğlenceli standlardan biri de hiç kuşkusuz Zihni Sinirdi :) 



Kuru Kahveci Mehmet Efendi festivale özel katılımcılara sürpriz hediyeler dağıttı. 


Tabi ki Walter's Coffee konsept farkıyla ilgi gören standlar arasındaydı. Moda'da bulunan en büyük kahvecilerden biri Walter's. Flat white tadımı yaptım oldukça lezzetliydi. 




Bir festivali daha geride bıraktık böylece. Son olarak bir moda blog yazarı olarak festival kombinimide paylaşıp gidiyorum :) Görüşürüz.



14 yorum:

  1. Kahveci değilim ama güzel bir organizasyon olmuş gibi. Kahveye şarap muamelesi yapılmaya başlandı son dönemlerde. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alkollü kahveler var tabi ki ama böyle büyük bir organizasyonda sadece 1-2 standta vardı sadece.

      Sil
    2. O manada söylemedim. Şarapların tarihi, kültürü vs vardır ya. Kahveyi de derinliği olan bir içecek olarak yerleştirmek istiyorlar. 3. nesil kahveler, festivaller vs. Selamlar.

      Sil
  2. bende çok gitmek istedim ama fırsatım olmadı ya :(

    YanıtlaSil
  3. Bir kahve sever olarak çok gitmek istedim ama olmadı:( Yazınızla gitmiş kadar oldum ama;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzde ki sene kaçırmayınd derim :)

      Sil
  4. Burda kahve var, hem de en güzellerinden aman allahım çıldırırım ben :)
    İyi ki hemen gelmişim iade-i ziyarete. Hem takipçi hem izleyiciyim ;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Keşke olabilseydim de gidebilseydim de gezebilseydim :)))

    Çok güzel bir paylaşım olmuş bayıldım bayıldım gezmiş kadar oldum bitanesi <3 <3

    Kombin her zamanki gibi zaten muhteşem ^^

    Seviyom seni :)

    YanıtlaSil
  6. Ah ah... Çok istiyorum buralarda da yapsınlar bir kahve festivali. Hep resimlere bakıp iç çekiyoruz ama nafile . Keyifle okudum yazını , takibe aldım . Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  7. merhaba,bende gitmek için niyetlendim ama maalesef kısmet olmadı...ne güzel paylaşmıssınız. bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum sizi de bloguma beklerim http://tupbebekseruven.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. İstanbul'da yaşamanın avantajı böyle etkinliklerin elinin altında olabilmesi :)

    YanıtlaSil
  9. Gitmek istediğim ama gidemediğim festival, zaten yasaklandı da, bloglarda gördükçe üzüyor dermişim. :D

    YanıtlaSil