17 Ekim 2016 Pazartesi

İstanbul Moda Haftası

Bir moda haftasını daha geride bıraktık. Geçtiğimiz Mart ayında yapılan defilelere katılma fırsatım olmuştu ama bu kez sosyal medya üzerinden ve yapılan yorumlardan takip ettim. Sizler içinde biraz araştıma yaptım. 8. sezonunda MBFWI bu sene nasıl bir atmosfer vardı? Kimlerin kreasyonlarını izledik? ve neler moda bir gözatalım :) 



Zorlu Performans Sanatları Merkezinde gerçekleşen etkinlikte 36 marka ve tasarım bir araya geldi. Özgür Mansur, Deniz Berdan,  Arzu Kaprol, Selma Çilek, Atılkutoğlu ve daha bir çok
tasarımcı kreasyonlarını sergiledi.


Ünlü tasarımcı Arzu Kaprol, fütüristik çizgilerle dikkat çeken İlkbahar-Yaz 2017 koleksiyonunu dijital bir şovla sundu. Renklere ve nostaljik desenlere odaklanan tasarımcının Life Print” koleksiyonu, moda tutkunlarından yoğun ilgi gördü diyebiliriz.




Ünlü isimlerin akınına uğrayan Hadise'nin tasarımcı kız kardeşi Derya Açıkgöz; defilesinde Kafkas kültüründen esinlendi. Defileyi Hadise de tabii ki en ön sıradan izledi.



 
Veee Deniz Berdan yine rengarenk :) Eğlenceli, pop tadında bir koleksiyonu tanıtan Deniz Berdan’ın tasarımlarında eğlenceli grafik desenler, canlı ve neon renkler öne çıktı. Defilede dikkat çeken modeller arasında ise Rüzgar Erkoçlar vardı.


Şöhret patlaması yapan diğer bir defile ise Selma Çilek oldu. İnstagram üzerinden beğeniyle takip ettiğim tarasımcı ilk defilesini gerçekleştirdi. 'Victorious' adını taşıyan koleksiyonunda sade ve modern çizgileri, modern ve çarpıcı aksesuarlarla birleştirmişti,el işçiliği ise bir hayli ön plandaydı.


İstanbul Moda Haftası'nda Özgür Masur rüzgar gibi esti desem yeridir. "Ritüel" isimli Couture 2017 koleksiyonunu tanıtan ve izleyenlerden tam not alan tasarımcılar arasında.


Ve son olarak Beyonce’ye hazırladığı sahne kostümüyle yurtdışında da adından sıkça söz ettiren Raşit Bağzıbağlı da defilede yerini alan isimler arasındaydı. Açılışını Demet Şener’in yaptığı defilenin finalinde ise Tülin Şahin vardı. Sezonun trendi olan simli ve ışıltılı parçalar ve uzun saçak şeklinde ki püskül detayları ile özellikle elbiseler en beğenilen parçalar arasına girdi. Koleksiyonda ki ceket pantolon takımları da hem maskülen tavrı hem de feminen detayları ile favorilerden oldu.




Bir çok tarasımcının emek verdiği Moda Haftası dün son buldu. Gelecek sezon için çalışmalar başladı bile. 

Görüşmek üzere :)


9 yorum:

  1. Çok renkli geçmiş sanki.Farklı tasarımlar var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iç karartıcı renkler yok bu senede :)

      Sil
  2. Kafkas tasarımlar ilgimi çekti. :) Moda çok takip etmiyorum ama Victoria Secret mankenlerini her gün gözlemliyorum. Yıllık defileyi de hiç kaçırmam. :D Emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel, rengarenk bir defile ve gün olmuş. Sayenizde gitmiş kadar oldum
    Sevgiler
    ŞAfak

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel tasarımlar gerçekten emeğine sağlık balım ♥

    YanıtlaSil
  5. Such lovely pieces. I would love to have a few of them.
    Following you back dear :)
    xo
    Sauniya | Find Your Bliss ♡

    YanıtlaSil
  6. Sanırım Rüzgar Erkoçlar'da damgasını vurmuş moda haftasına... Hayatındaki cesur seçimi de takdire şayan :)

    YanıtlaSil