16 Şubat 2016 Salı

Makyaj Trendi


Bugün ki yazı Pelorina’nın makyaj malzelemeri ile ilgili kızlar. Önceden bir çok kozmatikçinin özel günlerde indirime girmesini beklerdik istediğimizi ürünleri alabilmek adına, ancak şuan neredeyse ayda 2-3 kez hatrı sayılır indirimler oluyor tabii o yoğunlukta istediğimizi alabilirsek ne mutlu bize :)

Baştan söylemeliyim ki kullandığım ürünler kendi cilt yapıma göre. Yani karma ve biraz daha buğday tenlilerin deneyebileceği şeyler :)  Yazının sonunda tüm kullandığım ürünlerin markalarını vereceğim.




Kusursuz makyajı elde etmek için vazgeçilmezimiz olan fondötenler artık sadece birer kapatıcı değil içeriklerindeki farklı bileşimler sayesinde neredeyse cilt bakım rutinimizin birer parçası olmaya başladı.  Benim tercihim MAC, pudramsı ama bir o kadar da akışkan ve su bazlı olan fondöteni. Cildinize uygun rengi, matlığı ya da parlıklığına denediğiniz ürünlerle karar verebiliyorsunuz. 



Yüz şeklini belirginleştiren, hatlara gölge yapan kontür makyajlara veda etme zamanı! Artık yüze ışıltı veren ve doğal duran strobing akımına kapılıyoruz. Strobing tam olarak, natürel ve sağlıklı görünen makyaja bir gönderme aslında. Kontür uygulaması olmadan yüz şeklini referans alarak highlight ve aydınlatıcı ürünlerle yüzün yüksek yerlerine (elmacık kemikleri, kaş altı, dudak üstü, burun kemiğinin üstü) genelde kremsi dokular kullanarak sağlıklı ve nemli bir ten verme makyajı. Bunda ise yine tercihim MAC “sparling rose” sayılı kalan bir ürün ve doğal duruşuyla mükemmel bir ürün. Bir diğer seçeneğim ise biraz daha koyu NOTE “sugar sense”

The Balm' dan bahsetmeden edemeyeceğim. Cok doğal ürünleri var. Benim severek kullandığım paletlerinden biri bu gördüğünüz. Palet, 9 göz farı, 1 aydınlatıcı, 1 bronzer, 2 toz allık ve 2 dudak&yanak renklendiricisinden oluşuyor. Farlardan biri tamamen mat bitirişli, üçü mat bitirişli olmakla beraber sim içeriyor ve dördü sedefli yapıda. Allıklar ve bronzer ise mat bitirişli olmalarına rağmen az miktarda minik simler içeriyorlar.





Kırmızı ruja yeni alışmaya başladıysanız hazır olun; artık koyu kırmızı, bordo ve siyah dudaklar görmeye başlayacağız. Hal böyleyken koyu renk dudaklara sahip olmak için  markaların yarattığı çarpıcı ve cesur renkler arasından seçim yapmak da biraz zor olacak. 




Bakışlarınıza anlam, gözlerinize derinlik katan ve göz makyajının son hamlesi olan maskara tercihimizi doğru yapmalıyız. Hafif ve doğal bir göz makyajı istiyorsanız, sadece üst kirpiklere maskara sürmeniz yeterlidir. Alt kirpiklere kullanılan maskara çok doğal olmayan bir görüntü sağlar.



Dudak kalemlerinin mucizesinden bahsetmeden edemeyeceğim. Bazılarınız dudak kalemi kullanmıyor olabilir ancak ben kullanamaya başladığım günden beri harika sonuçlar alıyorum. Ne gibi derseniz bir kere dudakları acayip dolgunlaştırıyor.

Ruj sürdükten sonra dudak çevrenize rujunuzun rengine yakın yada bir ton koyu renkte bir dudak kalemi sürdüğünüzde daha dolgun bir görüntü olduğunu farkedeceksiniz. 



Fondöten: Mac Studio Fix Fluid SPF15 NW33.

Kapatıcı: Loreal True Match 2

Rimel: Avon Big Daring

Allık: Mac Powder Blush

Aydınlatıcı: Mac Sparling Rose, NOTE Sugar Sense

Eyeliner: Rimmel London Exaggerate

Makyaj temizleme: Loreal – Üç Etki








 

1 yorum:

  1. Kirpik diplerine maskara uygulanması evet doğallıktan uzaklaştırıyor.. Özellikle akşam / gece makyajlarında olduğunda harika duruyor, ama gündüz için ıı-ıııhhhh :) :)

    Bir diğer dikkatimi çeken konu da, dudak kalemi.. Dudak kalemi kullanınca hem daha dolgun hem de uzun süre duran rujlar söz konusu :)

    Paylaşım için teşekkürler, fotoğraflar da süper :)

    YanıtlaSil